Hallo !!!

 

Op deze pagina vind je alles over wat mij zo fascineerd: MAGIE.

Je vind hier alles over feeën, elfen, draken, heksen, kracht, elemeten,...

 

We beginnen met:

 

DRAKEN :

 

Draken zijn lange hagedissen met vleugels. Ze zijn geschubd en hebben een gespleten tong. Ze hebben scherpe tanden en kunnen vuur spuwen, in veel gevallen. Officieel komt de draak uit China. Daar vieren ze wel eens feesten waarin zo'n draak meespeelt. Draken komen ook vaak voor op wapenschilden van landen of (vroeger) ridders. Ook in de fantasie komen ze vaak voor, kijk zelf maar even in je boekenkast: Harry Potter, Eragon en ga zo nog maar even door.

Maar de meeste mensen kennen de draken toch wel van de verhalen uit het verre verleden. Van de dappere ridders die ten strijde trokken om hun jonkvrouwen van de woeste draak te redden. En zo ook gelijk de schat die de draak bewaakt te veroveren. Met hun schild de woeste vlammen die de draak spuwt tegenhoudend en met hun zwaard de harde schubben van de draak doorklievend, zo gaan die verhalen dan.

Ook heb je nog de draken, de woeste demonische soort. De zevenkoppige draken die diep in het woud leven en alles wat daar komt tot levend wild verschroeien.

Het ligt er dus net aan waar je het meest naar luisterd, de wilde ridderverhalen uit een ver verleden, of de verhalen uit boeken. Ieder boek geeft weer zijn eigen draai aan het gezicht en karakter van een draak. in het ene boek is het een heldhaftige draak die de hoofdpersoon overal bij helpt. De volgende keer is het een verschroeiend monster die alles wil doen om zijn vijand te roosteren. In het algemeen komen draken uit china. Ben je geboren in 1976, 1988 of 2000 dan leef je onder het chinese sterrenbeeld draak. Afbeeldingen van draken vind je overal in China: op de wanden, op paleismuren, bij tempels en zelfs in huizen en op babywiegjes. De chinezen organiseren zelfs grote feesten ter ere van de draak. Want de draak is het teken van het leven. Ze zullen je vast wel bekend zijn uit verhalen. De lange draken die daar rondkronkelen, met een woeste kop en gedragen door honderden chinezen. Met al zijn kracht steunt de draak het leven van de mensen met geluk en voorspoed.

Zijn je ideeën over draken nu nog steeds zo slecht of heb je nu opeens een heel ander idee. Ik hoop zeer dat je beseft dat niet alle draken verschrikkelijke monsters zijn en dat ze ook niet onder je bed zitten om je 's nachts te gaan roosteren:

 

FEEËN :

Het eerste wat ik over feeën wil zeggen is : VERWAR ZE NIET MET ELFEN, ZE ZIJN COMPLEET VERSCHILLEND !!!

Laten we de titel even wijzigen.

FEEËN & ELFEN :

Ik zal jullie eerst die verschillen eens duidelijk maken:

 

            ELFEN                                                          FEEËN            
Elfen leven schuw en verscholen in bossen of aan meren, enz. Feeën mengen zich onder de mensen en doen zich voor als mensen. Zij leiden dus een dubbelleven 

Elfen zijn kleine wezens die schuw leven. U moet al een klavertje-vier gevonden hebben en misschien ziet u er toch nog geen. Elfen dragen kleren van bladeren, noten, gras, enz.

Feeën mengen zich onder de mensen en zijn enkel schuw als je jullie in een geheimen-gesprek verzeild raken. Probeer dan zelf rustig te blijven, dan zorg je voor de vriendschap met de fee. Feeën hebben normale grootte. Ze zijn zelden 'dik' of 'dun'. Feeën zijn slim en denken na.
Schuw, voor de rest hangt veel af van hun element. Menselijk, dat karakter hangt ook weer af van hun houdend element.
Elfen zijn stil, maar zie ze 's avonds maar eens feesten! Feeën gedragen zich 's avonds 'stil' of 'luid'.
Voorlopig is dit alles, maar ik beloof dat ik het uitbreidt !!!

 

Magie, vriendschap.